18/10/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου σε εκδήλωση στo πλαίσιο του φεστιβάλ «Λεμέσια 2013»

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στα πλαίσια των ευρωπαϊκών οδηγιών για ανάπτυξη του κοινοτικού αθλητισμού, χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση και θέτει υπό την αιγίδα του την αποψινή τελετή βράβευσης άριστων αθλητών και σωματείων της πόλης της Λεμεσού.

Αν ένας Δήμος έχει ως μέριμνά του την ποιότητα ζωής των δημοτών του, η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων όπως τα «Λεμέσια» καθώς και η βράβευση όσων διακρίνονται στον αθλητισμό επισφραγίζουν μια από τις κύριες υποχρεώσεις του. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό συνθέτει όσα αποτελούν τα χαρακτηριστικά ενός χρηστού πολίτη: Ευγενής άμιλλα, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, συνεργασία και ομαδικότητα, αποδοχή και διάκριση.

Η αξία της βράβευσης υποδηλώνει ότι τιμάται και καταξιώνεται ένα άτομο, που για να διακριθεί, έχει υπερβεί τον ίδιο τον εαυτό του, αποδεικνύοντας τις δυνάμεις που μόνο στην άθληση επιμετρούνται. Για τούτο μια βράβευση έχει υποχρεωτική επέκταση. Όσοι βραβεύονται, δεσμεύονται ταυτόχρονα ότι θα ανταποκριθούν στην τιμή που τους γίνεται, γιατί καθίστανται πρότυπα. Και οι εποχές που ζούμε απαιτούν, ιδιαίτερα οι νέοι, να έχουν θετικά πρότυπα μίμησης. Επιπρόσθετα, η απόφαση να αφιερωθεί η αποψινή τελετή βράβευσης στη μνήμη της πρωταθλήτριας Μαριάννας Ζαχαριάδη αποδίδει μοναδικά και ξεχωριστά μηνύματα δύναμης, θέλησης και «αγώνα» εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

«Αθλούμαι, Ονειρεύομαι, Ελπίζω για ένα καλύτερο μέλλον», είναι το σύνθημα των φετινών Λεμεσίων. Σε μία δύσκολη εποχή σαν τη σημερινή, που οι αξίες της ζωής αμφισβητούνται και οι κοινωνικοί δεσμοί κλονίζονται, ο αθλητισμός αποτελεί μοναδικό σωσίβιο παιδείας και ταυτόχρονα γόνιμο έδαφος για όραμα, ελπίδα, και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους σημερινούς νέους και πολίτες του αύριο.

Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, για την απόφαση να συνεχίσουν το θεσμό των Λεμεσίων, για 14η κατά συνέχεια χρονιά, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Τέλος, σε όλους τους βραβευθέντες εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στη συνέχεια, με περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις. Και όπως διδαχθήκαμε από τον Πλάτωνα: «οι άριστοι κοσμούν την πολιτεία που τους αναγνωρίζει».