18/10/13

Υπογράφηκε συμφωνία για τη μέτρηση της παραγωγικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων

Υπογράφηκε σήμερα, στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, συμφωνία μεταξύ του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) και του βρετανικού οίκου Winning Moves Ltd, για την προώθηση της μέτρησης της παραγωγικότητας και της συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking) επιχειρήσεων, ως εργαλείου βελτίωσης της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Παραγωγικότητας.


Η Υπουργός Εργασίας είπε ότι η συμφωνία υπογράφηκε μετά από ανοικτό διαγωνισμό και αποσκοπεί στη μέτρηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των μικρών επιχειρήσεων. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αφορά περίπου εκατό μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες θα γίνει μέτρηση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας με στόχο τη βελτίωση τους, διευκρίνισε, αναφέροντας ότι η Winning Moves Ltd με την οποία υπογράφηκε η συμφωνία διαθέτει πείρα στον τομέα αυτό.

Κατά τη διάρκεια του 2014 το ΚΕΠΑ θα προχωρήσει στη μέτρηση της παραγωγικότητας και στη διεξαγωγή συγκριτικής αξιολόγησης εκατό περίπου μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε επιλεγμένους τομείς. Οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με άλλες επιχειρήσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Στη βάση των αποτελεσμάτων της συγκριτικής αξιολόγησης, το ΚΕΠΑ θα στηρίξει την ανάπτυξη σχεδίων δράσης από τις επιχειρήσεις για ανάληψη βελτιωτικών παρεμβάσεων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος το ΚΕΠΑ θα επιδιώξει την επέκτασή του σε όλους τους σημαντικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο.