8/10/13

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Συμβουλίου κ. Σταύρο Ολύμπιο.


Ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη το Συμβούλιο για το έργο που επιτελεί, το οποίο, όπως είπε, στέλλει μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος. Ενημέρωσε δε την αντιπροσωπεία για τις μέχρι στιγμής ενέργειες που έχει προβεί το Υπουργείο με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού στην Εθνική Φρουρά.
Ο κ. Ολύμπιος, εκ μέρους του ΠΣΣΕ, ευχαρίστησε το Υπουργείο Άμυνας για τη συμβολή και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει βοηθώντας τις εθελοντικές οργανώσεις να υλοποιήσουν το έργο τους, αλλά και για την άμεση ανταπόκριση της Εθνικής Φρουράς στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και ΠΣΣΕ, και σε συντονισμό με τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συμφωνηθεί και συσταθεί ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για καλλιέργεια του εθελοντισμού στα στελέχη και οπλίτες της Εθνικής Φρουράς αλλά και για την ενίσχυση του εθελοντικού έργου.