8/10/13

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Απόλυτα επιτυχείς χαρακτήρισε τις επαφές που είχε στο Κουβέιτ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος άρχισε σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ, προσθέτοντας ότι το Κουβέιτ έχει τη διάθεση να συμβάλει στις προσπάθειες της Κύπρου για ανόρθωση της οικονομίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρίγκιπας του Κουβέιτ Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Θεωρώ απόλυτα επιτυχείς τις συναντήσεις της πρώτης μέρας τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον διάδοχο του θρόνου.

Μάς δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε τις δυνατότητες που η Κύπρος προσφέρει αλλά και να επαναδιατυπώσουμε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία, οι Υπουργοί που με συνοδεύουν να υπογράψουν συμφωνίες.

Διαπιστώνω ένα φιλικότατο κλίμα και μια διάθεση (από πλευράς Κουβέιτ) να συμβάλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για ανόρθωση της οικονομίας. Ελπίζω και οι συναντήσεις που θα έχουμε το απόγευμα και αύριο με σημαντικά Ταμεία Επενδύσεων να αποβούν καρποφόρες των προσπαθειών που καταβάλλουμε για δημιουργία συνθηκών ενθάρρυνσης και επενδύσεων».

Ερωτηθείς ποιοι τομείς είναι πιο πρόσφοροι για να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες θα τις δούμε σήμερα το απόγευμα και αύριο, όμως, αυτό που διαπιστώνω μέσα από τον διάλογο που είχαμε με τους επισήμους σήμερα είναι ότι αισθάνονται, πριν και πάνω από όλα, ιδιαίτερη φιλία προς το κράτος και τον λαό της Κύπρου.

Την ίδια ώρα προσδοκούν σε μια στενότερη συνεργασία και από δικής μας πλευράς, βεβαίως, υπάρχει η στήριξη προς τη σύσφιγξη των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που αποτελεί μια αντιπροσφορά στην ενδυνάμωση των φιλικών μας σχέσεων», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.