2/7/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί για τη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου και κοινοβουλευτική διακομματική αντιπροσωπεία, αναχωρούν αύριο στις 7 π.μ. για τη Μόσχα, για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Κρατικής Δούμας κ. Sergey Naryshkin.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Βουλευτές κ.κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Κατσουρίδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Νεόφυτος Κωνσταντίνου, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημοκρατικού Κόμματος, Γιώργος Βαρνάβα, Αντιπρόεδρος Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Δημήτρης Συλλούρης, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κόμματος και Γιώργος Περδίκης, Γενικός Γραμματέας Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Κατά την παραμονή τους στη Μόσχα, ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Βουλής θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, στην οποία θα παραστεί και ο Συντονιστής (Πρόεδρος) της Ομάδας Φιλίας Ρωσίας – Κύπρου στη Δούμα κ. Adnan Muzykaev. Θα έχουν επίσης χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Άνω Βουλή) κα Valentina Matvienko και τον Α’ Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Vladimir Titov. Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας κ. Ivan Melnikov, θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ. Ομήρου και της αντιπροσωπείας.

Ο κ. Ομήρου και η διακομματική αντιπροσωπεία επιστρέφουν στην Κύπρο την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 στις 1.55 μ.μ.