2/7/13

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου 02/07/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε χθες το απόγευμα στο γραφείο του συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ευρύχου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπου έγινε ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης της ανακαίνισης-αποκατάστασης του κτηρίου που θα στεγάσει το νέο σιδηροδρομικό μουσείο της Κύπρου. Πρόκειται για το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού της Ευρύχου, οι εργασίες για την ανακαίνιση του οποίου έχουν ήδη ολοκληρωθεί και μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» ώστε να γίνει κατορθωτό μέσα στο φθινόπωρο να παραδοθεί για δημόσια χρήση.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του μουσείου διότι χρειάζονται κονδύλια, αλλά σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε το Τμήμα Αρχαιοτήτων να προκηρύξει διαγωνισμό για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ενοικίαση του χώρου σε ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών και τη φροντίδα του χώρου του μουσείου υπό την εποπτεία, πάντοτε, του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα βάλει την Ευρύχου στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου και ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και από τον ΚΟΤ και από τουριστικούς πράκτορες. «Προσδοκούμε», είπε ο κ. Μητσόπουλος, «ότι θα είναι το πρώτο ουσιαστικά μεγάλο τεχνολογικό και βιομηχανικό μουσείο το οποίο θα αποκτήσει η Κύπρος και που θα δίνει μια πλήρη εικόνα για την ιστορία του κυπριακού σιδηροδρόμου».