2/7/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας στη συνέντευξη Τύπου για την διάκριση της μπύρας «Λέων»

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της διάκρισης της μπύρας «Λέων», στο Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας. Η μπύρα «Λέων», είναι ένα καθαρά κυπριακό προϊόν το οποίο ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα προϊόντα που δοκιμάστηκαν στο International Taste & Quality Institute, στις Βρυξέλες, και κέρδισε το Superior Taste Award.


Η ιστορία της ζυθοποιείας είναι μακραίωνη. Αναφορές για την παρασκευή μπύρας ξεκινούν από την αρχαία Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία, περίπου το 4000 π.Χ και η βιομηχανία παραγωγής μπύρας είναι σήμερα πολύ ανεπτυγμένη, περιλαμβάνοντας αρκετές και οικονομικά ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες. Γι’ αυτό και η βράβευση μιας κυπριακής αυθεντικής μπύρας αποτελεί εξαιρετική τιμή για την Κύπρο, για τις δυνατότητες και για το επίπεδο παραγωγής εγχώριων προϊόντων που διαθέτουμε.

Η διάκριση της «Λέων» οφείλεται αναμφίβολα, στο υψηλό επίπεδο ευθύνης του οργανισμού που την παράγει, στη διοίκηση της σύγχρονης εταιρείας Φώτος Φωτιάδης-Ζυθοβιομηχανία και στην άριστη ποιότητα που διέπει την όλη διαδικασία παραγωγής της.

Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην εταιρεία Φώτος Φωτιάδης, να ευχηθώ να συνεχίσετε να έχετε ανάλογες διακρίσεις και να αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση για άλλες κυπριακές βιομηχανίες, ώστε να επεκταθεί η προώθηση των κυπριακών προϊόντων, τόσο σε άλλους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας, όσο και στο εξωτερικό.