2/7/13

9η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην 9η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στην Αθήνα, από 2 μέχρι 4 Ιουλίου.


Τη Συνέλευση θα απασχολήσουν, εκτός από τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, θέματα που άπτονται του Ελληνισμού της Διασποράς, καθώς και θέματα που αφορούν στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν οι νέες μορφές οργάνωσης του Ελληνισμού, η ελληνική οικονομία και η ανάκαμψή της και ο ρόλος του Ελληνισμού της Διασποράς, καθώς και ο ρόλος της ελληνικής περιφέρειας και της γεωργίας στην οικονομική ανάκαμψη και βιωσιμότητα. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε χωριστές συναντήσεις με τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή των Ελλήνων. Το κυπριακό πρόβλημα θα συζητηθεί σε ειδική δε συνεδρία, κατά την οποία ο κ. Νεοφύτου θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει σχετικά τους βουλευτές μέλη της ΠαΔΕΕ.

Τη Συνέλευση θα προσφωνήσουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Τραγάκης και ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, Αυστραλός Πολιτειακός Βουλευτής Βικτωρίας κ. Τζον Πανταζόπουλος.