2/7/13

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του CPA συναντήθηκε με Κύπριους Βουλευτές 02/07/2013

Στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Alan Haselhurst είχε σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στον CPA και Περιφερειακό Εκπρόσωπο του Συνδέσμου Βουλευτή δρα Πάμπο Παπαγεωργίου και το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών κα Στέλλα Κυριακίδου.


Τον Sir Alan συνοδεύει ο κ. Andrew Tuggey, Γραμματέας του Κλάδου Ηνωμένου Βασιλείου και Περιφερειακός Γραμματέας της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου του CPA.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δρα Παπαγεωργίου, ο Κοινοπολιτειακός αξιωματούχος τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για θέματα που άπτονται της Παγκόσμιας Διάσκεψης του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στο Johannesburg της Νότιας Αφρικής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές για τη θέση της Προέδρου των γυναικών Κοινοβουλευτικών (CWP).
Ο Sir Alan ενημέρωσε, εξάλλου, τον δρα Παπαγεωργίου για τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου που λήφθηκαν στο πλαίσιο συνεδρίας της στις Νήσους Cayman. Στη συνέχεια αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν στην εσωτερική διαχείριση, στον οικονομικό έλεγχο αλλά και στη βελτίωση των προγραμμάτων του Συνδέσμου.
Κατά τη συνάντηση του Sir Alan με την κα Κυριακίδου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της θέσης και του ρόλου της γυναίκας στα πολιτικά δρώμενα, με τον Κοινοπολιτειακό αξιωματούχο να κάνει ειδική αναφορά στην έντονη δράση των γυναικών Κοινοβουλευτικών, μελών του Συνδέσμου, που προέρχονται από χώρες της Αφρικής.
Η κα Κυριακίδου ενημέρωσε τον Sir Alan για θέματα που αφορούν στη θέση της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων περιφερειακών δικτύων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων των γυναικών, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσβασή τους στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.