26/4/13

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με την προετοιμασία και ετοιμότητα των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών για αντιμετώπιση πυρκαγιών 26/04/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής για αντιμετώπιση των πυρκαγιών υπό την προεδρία του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης της Επιτροπής, ο κ. Χάσικος είπε ότι στόχος της σύσκεψης, η οποία έχει πλέον θεσμοθετηθεί, ήταν η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και ο σωστός προγραμματισμός των αρμόδιων Υπηρεσιών για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ύπαιθρο κατά την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε μια πρώτη καταγραφή και ενημέρωση αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό καθώς και τα υπόλοιπα μέσα ενώ έγινε ειδική αναφορά στην επάρκεια των πτητικών μέσων που υπάρχουν στη διάθεση της Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στους αρμόδιους φορείς σε ό,τι αφορά στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, τονίζοντας ότι ο κάθε πολίτης ξεχωριστά μπορεί να συμβάλει τόσο με την έγκαιρη ενημέρωση των αρμοδίων αλλά πολύ περισσότερο με την αποφυγή συμπεριφορών και πράξεων που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Τέλος, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι η παραδοσιακά συνεργάζεται σε αυτό το θέμα με τις αγγλικές βάσεις, το Ισραήλ αλλά και την Ελλάδα, παρότι ευχήθηκε αυτό να μην χρειαστεί για τη φετινή χρονιά.