26/4/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Γερμανίας



Παρασκευή, 26/4/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε χθες συνάντηση, στο γραφείο του, με την Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο Δρα Gabriela Guellil.


Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική κρίση που επηρεάζει αυτή την περίοδο την Κύπρο. Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή της και επεσήμανε ότι προσβλέπει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Σε σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο γεωργικός τομέας και στα πλαίσια των εντατικών προσπαθειών που καταβάλλονται για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, ο κ. Κουγιάλης αναφέρθηκε στην παραγωγή και προώθηση των κυπριακών γεωργικών προϊόντων και κρασιών, δίνοντας έμφαση στην βελτίωση της ποιότητας του κυπριακού οίνου και στον τοπικό χαρακτήρα του.  

Τέλος, επισημάνθηκε η σημασία για την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτουρισμού, με βασικό στόχο την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και τη στήριξη της οικονομίας της υπαίθρου.


----------------------------------------