26/4/13

Ο Υπουργός Υγείας κήρυξε την έναρξη του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Ιατρών και Επιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου, χθες 26/04/2013

Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης κήρυξε χθες βράδυ, στην Πάφο, την έναρξη του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου.

Στην ομιλία του, ο κ. Υπουργός επισήμανε ότι το Συνέδριο αποτελεί ορόσημο και πηγή έμπνευσης στον αγώνα που διεξάγουν Κύπρος και Ελλάδα για να σταθούν ξανά περήφανα στα πόδια τους και να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συμπολίτες μας, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τον τομέα της υγείας.

Η αναδημιουργία ενός κράτους με κοινωνικό πρόσωπο, που να διασφαλίζει τις βασικές ανάγκες της κοινωνικής προστασίας όπως η ποιοτική ιατρική περίθαλψη και η κοινωνική συνοχή, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, σημείωσε ο δρ Πετρίδης.

Η συνεισφορά σε αυτό τον δύσκολο αγώνα, των απόδημων ιατρών και επιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου είναι πολύτιμη και αναγκαία, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός.

Καταλήγοντας, ο δρ Πετρίδης συγχάρηκε θερμά την οργανωτική επιτροπή για την προσέλκυση σε αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο, των εξεχόντων Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς στον τομέα της υγείας.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας Κύπρου και Ελλάδας, λαμβάνουν μέρος πέραν των 100 κορυφαίων ιατρικών προσωπικότητων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 27 Απριλίου.