12/4/13

Ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου 12/04/2013


«Η αναβάθμιση και κτιριακή επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου αποτελεί άμεση αναγκαιότητα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες». Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σχετικά με το θέμα της κτιριακής επέκτασης ο κ. Υπουργός ανέλαβε δέσμευση όπως παρουσιάσει εισήγηση για τη δημιουργία ενός εξωτερικού ιατρείου στην περιοχή της Γεροσκήπου, κάτι που αποτελούσε στόχο του Υπουργείου εδώ και καιρό.

Ερωτηθείς για το πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το Υπουργείο τη μαζική προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια λόγω της οικονομικής κρίσης, ο δρ Πετρίδης ανέφερε πως μια από τις σκέψεις που γίνονται είναι η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων και των υπηρεσιών.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι εντός των προσεχών εβδομάδων και σε συνεργασία με τις συντεχνίες θα τροχοδρομηθεί λύση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας της υγείας, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να δούμε συνολικά τον τομέα της υγείας, τον ιδιωτικό και το δημόσιο. Πρέπει, τόνισε, να βρεθούν δίαυλοι επικοινωνίας και σύζευξης των δύο αυτών πυλώνων της υγείας, καθώς ο στόχος είναι κοινός.

Πρόσθεσε δε ότι το Υπουργείο Υγείας θα εξετάσει άμεσα την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα. Ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας αξιολογεί τις λίστες αναμονής και προβαίνει σε κοστολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα προκειμένου να δημιουργηθεί μια συνολική εικόνα σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα αγοράς υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εν λόγω διαδικασιών θα υπάρξει, όπως ανέφερε, επικοινωνία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να καθοριστεί ένα πλαίσιο συνεργασίας.

«Στόχος μας είναι να επιλυθεί το θέμα της μακροχρόνιας παραμονής των ασθενών στις λίστες αναμονής και να προωθηθεί η αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, υπό την προϋπόθεση πως αυτό θα το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους», σημείωσε.

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό ηπατίτιδας Β΄ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο δρ Πετρίδης σημείωσε πως έχει δώσει οδηγίες στον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών για τη διεξαγωγή έρευνας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, κατέληξε, το πόρισμα θα δοθεί στη δημοσιότητα.