12/4/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 12/04/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. John M. Koenig.

Κατά τη συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Πρέσβη των ΗΠΑ για διμερή θέματα, στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου, με έμφαση στον ευρύτερο γεωργικό τομέα και τον τομέα του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην οικονομική κρίση που επηρεάζει αυτή την περίοδο την Κύπρο και στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο γεωργικός τομέας. Ο κ. Κουγιάλης ενημέρωσε τον κ. Koenig για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, μέσα από συγκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες, με σκοπό τη στήριξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη και την προώθηση του αγροτουρισμού, καθώς και στην ανάγκη για στήριξη των νέων αγροτών και την παραμονή τους στην ύπαιθρο προβάλλοντας κίνητρα για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές.

Τέλος, συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου. Ο Υπουργός Γεωργίας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ εξέφρασαν την πολιτική βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας, κυρίως στον τομέα της γεωργικής έρευνας και ανάπτυξης.