27/6/12

Ο Υπουργός Εμπορίου θα συμμετάσχει στην 9η Υπουργική Συνάντηση Ενεργειακού Διαλόγου ΕΕ-ΟΠΕΚ 27/06/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην 9η Υπουργική Συνάντηση Ενεργειακού Διαλόγου Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΠΕΚ (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών).
Κατά τις εργασίες της Συνάντησης, ο κ. Συλικιώτης θα είναι ένας εκ των έξι κύριων ομιλητών, μεταφέροντας τις θέσεις της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αναφορικά με τις πολιτικές που θα πρέπει να προωθηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΕ με τον ΟΠΕΚ, με γνώμονα την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα. Οι άλλοι κύριοι ομιλητές θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας κ. Günther Oettinger, ο Δανός Υπουργός Κλίματος και Ενέργειας κ. Martin Lidegaard και αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ.
Στο περιθώριο της Συνάντησης, ο κ. Συλικιώτης θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τους Ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου (ITRE) κ. Claude Turmes από το Λουξεμβούργο και κα Νίκη Τζαβέλα από την Ελλάδα.
Την Παρασκευή ο Υπουργός Εμπορίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) κ. Staffan Nilsson. Την ίδια μέρα θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου το Σάββατο, 30 Ιουνίου, θα τελέσει τα εγκαίνια της «Γιορτής του Κρασιού και Εμπορικής Έκθεσης 2012» που διοργανώνεται από την εφημερίδα «Παροικιακή».
Ο κ. Συλικιώτης επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή, 1 Ιουλίου.