6/6/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μάλτα 06/06/2012

Διήμερη επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας στη Βαλέτα της Μάλτας στις 7 και 8 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψη εργασίας από την Υπουργό Εξωτερικών δρα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή και τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για τη Μάλτα, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας δρα George Abela.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος Abela.

Στις 8 Ιουνίου ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας δρα Lawrence Gonzi, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε συνομιλίες. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι οι προετοιμασίες της Κύπρου για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Πολιτική Νότιας Γειτονίας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Μάλτας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 8ης Ιουνίου.