4/2/14

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την ανέγερση Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στην Πάφο

Υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του εργολάβου «Ν. Γαβριήλ & Υιοί Λτδ», στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου κας Αίγλης Παντελάκη, τα συμβόλαια για την ανέγερση του Ε΄ Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Πάφο.


Το ποσό του συμβολαίου ανέρχεται στα €2.583.000,00. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια 16 μήνες, και το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο προγραμματίζεται να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο του 2015.
Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής ύφεσης και μείωσης των έργων στην οικοδομική βιομηχανία, η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, επενδύει στην Παιδεία και στην ανάπτυξη με την ανέγερση ενός ακόμα σχολείου.
Το έργο θα περιλαμβάνει: α) Δημοτικό σχολείο δέκα αιθουσών με τρία εργαστήρια, δύο αίθουσες ειδικής εκπαίδευσης, βιβλιοθήκη, ιατρείο, χώρους διοίκησης, και κυλικείο. β) Νηπιαγωγείο δύο αιθουσών με αίθουσα ειδικής εκπαίδευσης, γραφείο προσωπικού και βοηθητικούς χώρους. γ) Αίθουσα πολλαπλής χρήσης χωρητικότητας 300 θέσεων. δ) Στεγασμένους χώρους στάθμευσης για 16 αυτοκίνητα. ε) Πεζογέφυρα για επικοινωνία του χώρου του σχολείου με τα παρακείμενα δημοτικά γήπεδα.
Στο έργο συνδυάζεται συμβατική κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα στο πρώτο επίπεδο και μεταλλική κατασκευή στα άλλα δύο, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ταχύτητα στην κατασκευή.
Η μελέτη του νέου κτηρίου έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.