31/1/14

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της ΟΕΒ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της ΟΕΒ.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Φίλιος Ζαχαριάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους τα ακόλουθα: «Είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως και η Κυβέρνηση του, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην έρευνα, την καινοτομία, την τεχνολογική ανάπτυξη για να επανέλθει η οικονομία μας σε ανάκαμψη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και συμμεριζόμαστε τις θέσεις της Κυβέρνησης και τονίσαμε ιδιαίτερα τη συνεργασία της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, ώστε να γίνουν πράξη τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας».

Ερωτηθείς αν έδωσαν οποιοδήποτε υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι σχετικό υπόμνημα θα δοθεί την προσεχή Δευτέρα.

Πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση «συζητήσαμε επίσης το να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για να επενδύσουν στην έρευνα και την καινοτομία, διότι χρειάζεται και αυτή η επένδυση».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Πήλικος είπε ότι το υπόμνημα που θα δοθεί τη Δευτέρα περιέχει θέσεις για τις οποίες υπήρχε πλήρης ταυτότητα απόψεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έχουν σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και γενικά τις επιχειρήσεις διότι «χρειάζεται να ξεφύγουμε από τα στενά περιθώρια στα οποία βρισκόμαστε σήμερα».

Κληθείς να σχολιάσει την αποδέσμευση 950 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι πρόκειται για ένα «πάρα πολύ θετικό βήμα που θα αυξήσει τη ρευστότητα, η οποία είναι ένα από τα βασικά προβλήματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας σήμερα και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Τονίζει, επίσης, την έμπνευση εμπιστοσύνης την οποία ο κόσμος πρέπει να έχει πλέον στην Τράπεζα Κύπρου, ώστε να κάνει τις καταθέσεις του και να αυξηθεί η ρευστότητα».

Ερωτηθείς αν η ΟΕΒ θα έχει συνάντηση με το κλιμάκιο της Τρόικα, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «θα συναντηθούμε την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα και θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης τα θέματα της οικονομίας, περιλαμβανομένων και των περιοριστικών μέτρων».