31/1/14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή απονομής των βραβείων “In Business”


 
Θέλω να χαιρετίσω με μεγάλη χαρά την αποψινή τελετή απονομής των βραβείων του περιοδικού In Business. Ιδιαίτερη χαρά αισθάνομαι για την τιμή που μου κάνετε να απονέμω το βραβείο Lifetime Achievement, σε ένα εκλεκτό τέκνο της πατρίδας μας και εκλεκτό φίλο. Σε ένα επιτυχέστατο επιχειρηματία που διαπρέπει στην Κύπρο και στο εξωτερικό, τον Τάκη Παττίχη.


Τα βραβεία In Business, έχουν καταστεί ένας σημαντικός θεσμός μέσω του οποίου επιβραβεύονται αξιόλογες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων, οργανισμοί και προσωπικότητες που δρουν και επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις στον χώρο της κυπριακής οικονομίας.
 
Συγχαρητήρια αξίζουν στους εμπνευστές, τους οργανωτές και τους υποστηριχτές αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας που λειτουργεί ως πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για επίδοξους και προοδευτικούς επιχειρηματίες.

Απόψε βραβεύουμε ένα τέτοιο επιχειρηματία, του οποίου η επιτυχής δραστηριότητα επενεργεί άκρως ευεργετικά για την καταπονημένη οικονομία του τόπου μας. Βραβεύουμε το Επίτευγμα Ζωής του Τάκη Παττίχη. Την εταιρεία Remedica.

Η Remedica είναι μια επιχείρηση που ο οραματιστής Τάκης Παττίχης ξεκίνησε το 1960 ως εργοστάσιο παρασκευής διοξειδίου του άνθρακα και κατάφερε να μετεξελιχθεί ως μία από τις καλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στο είδος της, με παρουσία σε περισσότερες από εκατό χώρες του πλανήτη. Από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική. Στα 53 της χρόνια, πέτυχε να ξεχωρίσει περνώντας με επιτυχία δεκάδες επιθεωρήσεις από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, διεθνών οργανισμών υγείας και Υπουργείων Υγείας ευρωπαϊκών χωρών όπως της Γερμανίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας.

Επιπλέον, τιμήθηκε με έξι τοπικά βραβεία εξαγωγών καθώς επίσης και με βραβείο ποιότητας.

Η Remedica σήμερα διαθέτει μια σύγχρονη βιομηχανική μονάδα, αποτελούμενη από 10 κτήρια σε 20.000 τ.μ. και παράγει πάνω 450 φαρμακευτικά σκευάσματα.

Αναπτύσσει παράλληλα εξαίρετο ανθρωπιστικό έργο και διακρίνεται, κυρίως για τη στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ατόμων με Κατά Πλάκας Σκλήρυνση, του οποίου η Remedica είναι θεσμικός χορηγός.

Αγαπητέ κ. Παττίχη,

Θερμά συγχαρητήρια.  Εύχομαι μεγαλύτερες επιτυχίες και σπουδαιότερες κατακτήσεις.
Συγχαρητήρια απευθύνω σε όλους όσοι καταξιώθηκαν απόψε των εξαίρετων βραβείων του In Business και εύχομαι κάθε επιτυχία για το καλό όλων και της οικονομίας του τόπου μας.

--------------------