31/1/14

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Αν δεν δημιουργήσουμε νέες δομές και νέες νοοτροπίες για να σταθεί η οικονομία μας σε γερές βάσεις τότε δεν θα επιτύχουμε, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος ερωτηθείς για τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Καθοδηγητικής Επιτροπής και Επιτροπής Εφαρμογής για αξιοποίηση της Έκθεσης της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το μέλλον του Τραπεζικού Συστήματος, είπε ότι «είναι ένα θετικό βήμα προς αξιοποίηση της έρευνας για τις παθογένειες του τραπεζικού συστήματος.

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη εφαρμόζει τις εξαγγελίες της. Αν η κρίση αυτή μας προσπεράσει χωρίς να δημιουργήσουμε εκείνες τις νέες δομές, εκείνες τις νέες νοοτροπίες που χρειαζόμαστε έτσι ώστε η οικονομία μας να σταθεί με γερές βάσεις τις επόμενες δεκαετίες, τότε δεν θα κάνουμε τίποτα. Και αυτή είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, μια κίνηση που θα διασφαλίσει ότι πλέον, ο τραπεζικός τομέας δεν θα είναι στα χέρια δύο ή τριών τραπεζιτών, αλλά θα είναι ένας συνολικός σχεδιασμός μεταξύ Κράτους-Κεντρικής Τράπεζας-Τραπεζών».

Ερωτηθείς για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με το ΡΙΚ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι θέμα του ΡΙΚ ποιους αορίστου χρόνου (υπαλλήλους) ή συνεργάτες θα κρατήσει και χρειάζεται και σε ποιους δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια. Δεν είναι θέμα της Κυβέρνησης».

Κληθείς να αναφερθεί στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα με αντιπροσωπεία της ΟΕΒ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει μια ταύτιση απόψεων όσον αφορά την καινοτομία και την τεχνολογία και έχουν κατατεθεί κάποιες εισηγήσεις. Εντός των επόμενων ημερών, οι εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Εθνικό Συμβούλιο Καινοτομίας και Τεχνολογίας θα πάρουν σάρκα και οστά».