6/12/13

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς του Προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς
του Προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου


«Σήμερα, η Χριστιανοσύνη γιορτάζει μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή, μια γιορτή που για την ΕΦ και ιδιαίτερα για το Πολεμικό μας Ναυτικό, είναι πολύ σημαντική. Ο Άγιος Νικόλαος είναι προστάτης του Πολεμικού μας Ναυτικού». Αυτά επισήμανε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, στην παρουσία του οποίου το Πολεμικό Ναυτικό, τίμησε τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο.



Ο κ. Φωτίου πρόσθεσε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω εκ μέρους της πολιτείας το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού τους  Αξιωματικούς,  Υπαξιωματικούς,  τους ναύτες, και το πολιτικό προσωπικό για το έργο που επιτελούν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στη Πατρίδα. Πραγματικά, αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η Πατρίδα μας,  με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη, επιβάλλεται αναβάθμιση του Πολεμικού μας Ναυτικού και μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια, έχουμε θέση σαν στόχο μια σειρά από νέα εξοπλιστικά προγράμματα.  Όπως τα δύο πλοία ανοικτής θαλάσσης που ήδη βρισκόμαστε σε μια διαδικασία απόκτησής τους.  Εμείς, θέλουμε σταθερότητα ασφάλεια και ειρήνη στην περιοχή, οι προκλητικές όμως ενέργειες των Τούρκων, δεν επιτρέπουν τον όποιο εφησυχασμό. Έκείνο που έχει σημασία, το μήνυμα που πρέπει να σταλεί σήμερα είναι ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, αν χρειαστεί.  Επειδή βρίσκομαι σ΄αυτό τον ιερό χώρο, θέλω επίσης να αποτίσω φόρο τιμής για ακόμη μια φορά στα δεκατρία παλληκάρια, τους ηρωομάρτηρες που έχασαν την ζωή τους εκείνο το μαύρο πρωινό της 11 Ιουλίου 2011 και να πω ότι, τους θυμόμαστε και θα τους θυμόμαστε για πάντα. Αιωνία να είναι η μνήμη τους».

Ο επίσημος εορτασμός του Αγίου πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Αντγος Ευάγγελος Φλωράκης» όπου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, πολιτική, εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία, στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών καθώς και συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί της 11ης Ιουλίου. 

Η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του  Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικού, Αντιπλοίαρχου Κυριάκου Ποχάνη. Ο Υπουργός Άμυνας, έριξε στεφάνι στη θάλασσα, εις μνήμη των ηρώων του ναυτικού και ακολούθησε μονόλεπτη σιγή. Ακολούθως ο κ. Υπουργός και οι προσκεκλημένοι, ξεναγήθηκαν σε έκθεση πολεμικού υλικού του Ναυτικού.





6/12/2013