6/12/13

Παρέμβαση της βουλευτή κας Αθηνάς Κυριακίδου στην Επιτροπή Ισότητας της ΚΣΣΕ






Ολοκληρώθηκε χθες στο Παρίσι η συνεδρία της Επιτροπής Ισότητας και Κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην οποία μετείχε η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής κα Αθηνά Κυριακίδου.


Στο πλαίσιο της συνεδρίας πραγματοποιήθηκε ακρόαση με θέμα την αξιολόγηση του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου στον Συνεταιρισμό για τη Δημοκρατία, υπό το πρίσμα της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών  που διαβιούν στα εδάφη υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής. 
Σε σχετική παρέμβασή της προς την εισηγήτρια του θέματος κα Gülsün Bilgehan (Τουρκία), η κα Κυριακίδου αναφέρθηκε και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών στην Κύπρο, συνεπεία της Τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κύπρια βουλευτής εξέφρασε ικανοποίηση για την ευαισθησία που επιδεικνύει η εισηγήτρια για θέματα που αφορούν στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλώντας την παράλληλα να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών στην Κύπρο. Προέτρεψε δε την κα Bilgehan να ασκήσει την πολιτική της επιρροή στη χώρα της προς αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ολόκληρου του κυπριακού λαού.
Η κα Bilgehan συμφώνησε ότι η κατάσταση που χρονίζει στην Κύπρο αποστερεί τόσο από τις Ελληνοκύπριες όσο και τις Τουρκοκύπριες γυναίκες τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους.

                                                ……………………………………………………