6/12/13

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής προς τον ομόλογό του της Νοτίου Αφρικής για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Νοτίου Αφρικής κ. Max Vuyisile Sisulu για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της χώρας Νέλσον Μαντέλα:


«Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Νέλσον Μαντέλα, του χαρισματικού πολιτικού και πατέρα του μεγάλου έθνους της Νοτίου Αφρικής, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη ως μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες της εποχής μας.
Η αταλάντευτη προσήλωση του Νέλσον Μαντέλα στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον οδήγησαν στον δια βίου αγώνα ενάντια στην καταπίεση, με μεγάλο προσωπικό κόστος, όπως καταδεικνύει και η 27χρονη  φυλάκισή του. Με τη χαρισματική του ηγεσία ένωσε το έθνος του, άνοιξε τον δρόμο για κοινωνικό μετασχηματισμό και έθεσε τα θεμέλια για μια ισχυρή, δημοκρατική χώρα για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές.
Σε αυτή την εποχή της απομυθοποίησης, το εμπνευσμένο παράδειγμα του Νέλσον Μαντέλα ξεπερνά έθνη και σύνορα και αναδεικνύεται σε παγκόσμιο σύμβολο θάρρους,  επιμονής, αξιοπρέπειας και ακεραιότητας. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει για να μας καθοδηγεί στην ατέρμονη πορεία προς ένα αληθινά δίκαιο, ισότιμο και δημοκρατικό κόσμο.
Εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και εμού προσωπικά, θα ήθελα να διαβιβάσω τα ειλικρινή και πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, καθώς και στον λαό, το Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής και να σας διαβεβαιώσω ότι οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας, καθώς αντιμετωπίζετε τη μεγάλη αυτή απώλεια».
--------------------------------------------------