24/10/13

Σε ανασκόπηση των διαδικασιών ελέγχου και επεξεργασίας αίματος θα προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας

Σε γενική ανασκόπηση και χαρτογράφηση των διαδικασιών που ακολουθούνται στα Νοσοκομεία αναφορικά με τις αιμοδοσίες, τον έλεγχο και την επεξεργασία του αίματος θα προβεί κλιμάκιο που όρισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης. Το κλιμάκιο αποτελείται από την κα Ζωή Σιδερά, Ανώτερη Λειτουργό Νοσοκομειακού Εργαστηρίου και την δρα Ντία Βωνιάτη, μέλος της διοίκησης του Υπουργείου Υγείας.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα υποβληθούν το Υπουργείο Υγείας θα λάβει τις απαραίτητητες αποφάσεις, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των υφιστάμενων διαδικασιών.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως, σε περίπτωση που κριθεί ότι το σύστημα δεν είναι απολύτως επαρκές, το Υπουργείο Υγείας θα πράξει ό,τι χρειάζεται, είτε μέσω αγοράς εξοπλισμού είτε μέσω βελτίωσης των διαδικασιών, προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα του αίματος στα νοσηλευτήρια.

Ερωτηθείς για το πότε αναμένει την παράδοση της συμπληρωματικής έρευνας για τον θάνατο του 58χρονου Χριστάκη Ανδρέου, ο κ. Υπουργός σημείωσε πως η έκθεση θα πρέπει να παραδοθεί εντός δύο εβδομάδων από σήμερα.