24/10/13

Η Υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε χώρους εργασίας και ενημερώθηκε για θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων


Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου επισκέφθηκε σήμερα χώρους εργασίας εργοστασίων και εταιρειών και ενημερώθηκε για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν και τα σχέδια δράσης που υλοποιούν για τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψη στους χώρους εργασίας, η κα Υπουργός ανέφερε: «Ανεξάρτητα της οικονομικής κρίσης, των περισυλλογών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, θα πρέπει στα θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε εκπτώσεις.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας έχουμε θέσει ως στόχο το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να συνεχίσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα έχει οποιοδήποτε πρόβλημα στην εργασία του. Πρέπει όλες οι επιχειρήσεις, οι εταιρείες και τα εργοστάσια να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα γιατί η ζωή των εργαζομένων, η ασφάλεια τους είναι πολύ σημαντική. Είναι το πολυτιμότερο αγαθό.
Βασικός και διαχρονικός στόχος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον τομέα της προστασίας των εργαζομένων, είναι η συνεχής και σταθερή βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας σε όλους τους χώρους εργασίας. Το Υπουργείο δίνει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, με άλλους φορείς και ιδιαίτερα με όλους τους εργαζομένους, ώστε να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα στην υλοποίηση αυτού του στόχου».