24/10/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων για τα αιτήματα των αποχωρησάντων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου


Η Βουλή των Αντιπροσώπων στέκεται δίπλα από τους αποχωρήσαντες υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου για να τύχουν δίκαιης μεταχείρισης, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα, στο γραφείο του, σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας των αποχωρησάντων υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.



Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Ομήρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους: «Το πρώτο αίτημα των αποχωρησάντων υπαλλήλων αφορά την άμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών τα οποία έχουν μετατραπεί σε γραμμάτια έξι, εννέα, δώδεκα και δεκαοκτώ μηνών και συνεπώς είναι καταβλητέα κατά τη χρονική λήξη τους. Το δεύτερό τους αίτημα αφορά τα ποσά που τους αναλογούσαν στα ταμεία προνοίας, τα οποία έχουν κουρευτεί και δεν έχει καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό του ενός ευρώ για κάθε μετοχή με το δικαιολογητικό ότι δεν το επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Και το τρίτο αίτημά τους σχετίζεται με το ότι, παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών έχει υποσχεθεί ότι η μέγιστη ζημιά για το κάθε μέλος δεν θα ξεπερνούσε το 25% με τη συνεισφορά του κράτους – κάτι που επαναλαμβάνεται και στη σχετική επιστολή που στάλθηκε από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών προς τον Πρόεδρο της Βουλής –, η εν λόγω υπόσχεση δεν τηρείται».

Πρόσθεσε επίσης: «Η σύσκεψη των εκπροσώπων κομμάτων σήμερα στο γραφείο μου κατέληξε στο ότι θα αποσταλεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κατεπείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών για ικανοποίηση του πρώτου και του τρίτου αιτήματος. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο αίτημα αποφασίσαμε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα διαμορφώσει σχετική πρόταση νόμου έτσι ώστε να το επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Είναι δέσμευση των πολιτικών κομμάτων ότι θα υπερψηφίσουν τη νομοθεσία. Συνεπώς η Βουλή των Αντιπροσώπων στέκεται δίπλα στους αποχωρήσαντες υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου για να τύχουν δίκαιης μεταχείρισης και κυρίως για να τύχουν ίσης μεταχείρισης με τους συναδέλφους τους της πρώην Λαϊκής Τράπεζας».