24/10/13

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη αναφορικά με την επίσκεψη στην Κύπρο Αμερικανών ορθοπεδικών γιατρών

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης με την ευκαιρία της παρουσίας στην Κύπρο Αμερικανών ορθοπεδικών γιατρών από το Νοσοκομείο Shriners του Springfield της Μασαχουσέτης, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας για να εξετάσουν παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα.


Οι γιατροί, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο από τις 21 Οκτωβρίου μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος «Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη» εξέτασαν παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του μετά από σύντομη συνάντηση που είχε με τους γιατρούς, ο κ. Υπουργός εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της πολιτείας προς την οικογένεια Παρασκευαΐδη, η οποία σε δύσκολους, όπως τόνισε, οικονομικά καιρούς προσφέρει αυτές τις ανεκτίμητες υπηρεσίες σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ευχαρίστησε παράλληλα τους Αμερικανούς γιατρούς και εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου Υγείας για επέκταση της συνεργασίας έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε Κύπριους γιατρούς να εκπαιδευτούν, προκειμένου να είναι σε θέση στο μέλλον να αντιμετωπίσουν πολύπλοκα ορθοπεδικά περιστατικά.