24/9/13

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Φαίδων Αναστασίου επέδωσε τα διαπιστευτήρια του


Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Φαίδων Αναστασίου επέδωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του, ο κ. Αναστασίου ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ελλάδα και ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του θα έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού έθνους.

Αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος και το κυπριακό πρόβλημα αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού.

Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων πραγματοποιήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Παπούλια με τον κ. Αναστασίου σε εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ευχήθηκε στο νέο Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του, στο οποίο θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή του.