24/9/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Ιρλανδό Πρέσβη


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο κ. Patrick Scullion.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον Ιρλανδό Πρέσβη για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η Ιρλανδία προς τη χώρα μας και την υποστήριξή της για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήθηκε, επίσης, η παρούσα κατάσταση στην Κύπρο και την Ιρλανδία υπό το πρίσμα των μνημονιακών μέτρων αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στις δύο χώρες. Συμφωνήθηκε δε ότι χωρίς μέτρα ανάπτυξης η πολιτική λιτότητας από μόνη της δεν επαρκεί για επίλυση του προβλήματος και δραστική μείωση της ανεργίας.

Τέλος, εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία για περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου – Ιρλανδίας, και δη των διακοινοβουλευτικών, οι οποίες έχουν ήδη ενισχυθεί στα πλαίσια των εκατέρωθεν επισκέψεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Κυπριακής και Ιρλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβριο 2012 και από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2013, αντίστοιχα.