24/9/13

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου σε τελετή απόδοσης τιμής στο Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Π. Δημητρίου» 24/09/2013

Σήμερα, που ο τόπος μας περνά μία από τις χειρότερες και πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από πρότυπα.

Η ανάδειξη και βράβευση ανθρώπων ή οργανωμένων συνόλων, που με επιμονή και πίστη μετατρέπουν ανθρωπιστικές αξίες και ιδανικά σε τρόπο ζωής, συμμετέχουν τόσο δραστήρια και αφοσιωμένα στα κοινά και εξυπηρετούν με ανιδιοτέλεια το συλλογικό συμφέρον αποτελεί υποχρέωση αλλά και επιβεβλημένη ανάγκη της Πολιτείας.

Το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου», που ιδρύθηκε αρχικά με σκοπό τη διάδοση του αθλητισμού, στα είκοσι έξι χρόνια λειτουργίας του, χρησιμοποιώντας ως μέσο τον αθλητισμό, διεύρυνε τη δράση του με την πραγματοποίηση ποικίλων εκδηλώσεων κοινωνικοπολιτικού, ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου σε ολόκληρη την Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Λόγω της έντονης δραστηριότητάς του προκειμένου να προωθήσει τους ευγενείς σκοπούς που έθεσε, το σωματείο «Περικλής Δημητρίου» έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη ως ένα σωματείο υπόδειγμα ήθους και κοινωνικής προσφοράς. Μέσα από το πλούσιο και φιλάνθρωπο έργο του και την προσφορά του στην κοινωνία αποτελεί, αναμφίβολα, πρότυπο ανθρωπισμού, φιλοπατρίας και ανάδειξης του αθλητικού ιδεώδους.

Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, μέσα από αυτή τη σεμνή τελετή βράβευσης, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μας προς όλα τα μέλη και τους πρωτοστάτες του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» για το συνολικό έργο και την προσφορά σας, καλώντας σας να συνεχίσετε την πορεία σας με την ίδια θέρμη και το ίδιο πάθος. Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του έχουμε ανάγκη το παράδειγμά σας.