10/5/13

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην ΑΔΕ Αμμοχώστου

10/5/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και παρουσίασε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη.



Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο κ. Νικολάου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα λειτουργικά και κτηριακά προβλήματα που αφορούν στην ΑΔΕ Αμμοχώστου καθώς και το έγκλημα που επικρατεί στην περιοχή.
Κατά τη συζήτηση, είπε, αποφασίστηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων τα οποία θα προωθήσουν την βελτίωση των συνθηκών εργασίας «ούτως ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε και τις δυνατότητες απόδοσης». «Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακυβέρνησης», πρόσθεσε, «έχω επεξηγήσει στην ηγεσία της ΑΔΕ τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή αλλά, την ίδια ώρα, έχω τονίσει τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για την πάταξη του εγκλήματος στην περιοχή, μέτρα τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των καζίνο που λειτουργούν, των υποστατικών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικού τζόγου, γραφείων που λειτουργούν παράνομα ως ιδιωτικά γραφεία ασφάλειας. Μέτρα τα οποία σχετίζονται με ενέργειες τις οποίες βλέπουμε να εκτυλίσσονται και να προάγουν την παρανομία στην περιοχή, όπως κάποια πάρτυ, συγκεντρώσεις, που εκμεταλλεύονται κάποιοι προάγοντας και ναρκωτικά και γενικότερα την παρανομία».
«Έχω ζητήσει εντονότερη δραστηριοποίηση από πλευράς της ΑΔΕ», σημείωσε ο κ. Υπουργός, «με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι μέσω αυτών των ενεργειών να δώσουμε το μήνυμα της ασφάλειας προς τον πολίτη, ότι αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα δεν θα συνεχίσει. Τα πράγματα αλλάζουν και σε αυτή την κοινή προσπάθεια θέλουμε να είναι και ο πολίτης συμμέτοχος».

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης, όπως και σε σύντομη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τους δημάρχους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, και στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Μέσα από τα τοπικά συμβούλια πρόληψης της παραβατικότητας και τα τοπικά συμβούλια ασφάλειας του πολίτη, θέλουμε την ενεργότερή τους συμμετοχή. Επίσης, με την εφαρμογή του θεσμού του Παρατηρητή της Γειτονιάς και στην περιοχή αυτή, καθώς και με την επέκταση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων των τροχονόμων, η προσπάθειά μας είναι να ενεργοποιήσουμε περισσότερο την τοπική κοινωνία στην επίτευξη του στόχου της ασφάλειας του πολίτη. Και εδώ θα έχουμε πεζές περιπολίες αστυνομικών, αλλά και τροχονόμων, οι οποίοι θα επιδιώξουν να μεταφέρουν και να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πολίτη σε κεντρικούς δρόμους ή ακόμα και πλατείες, αυξημένες δε κατά την τουριστική περίοδο. Ελπίζουμε ότι με την ενεργοποίηση όλων αυτών θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε φαινόμενα εγκληματικής δραστηριότητας ή παραβατικότητας την περιοχή».
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι υπάρχει ο σχεδιασμός από πλευράς Αστυνομίας για να στελεχωθούν όλες οι τουριστικές περιοχές με επιπρόσθετο προσωπικό τόσο σε σχέση με τον επιχειρησιακό τομέα όσο και με τη δυνατότητα πεζών περιπόλων «που ουσιαστικά θα λειτουργήσουν κατά τρόπο προληπτικό, ενισχύοντας την ίδια και την προσπάθεια καταστολής του εγκλήματος».


-------------------------------------