10/5/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ



Ο Υπουργός Άμυνας παρέδωσε ποσότητα τροφίμων προς το κοινωνικό παντοπωλείο Λάρνακας και στον Ερυθρό Σταυρό Λάρνακας
 Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου παρέδωσε σήμερα το πρωί ποσότητα τροφίμων προς το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας και τον Ερυθρό Σταυρό, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βοήθεια των άπορων πολιτών.


Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε τον συγκλονισμό του από τον μεγάλο αριθμό δημοτών  που είχαν μεταβεί πρωί - πρωί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Λάρνακας για να πάρουν τη βοήθεια που δικαιούνται,  γιατί, όπως έιπε, «φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν χιλιάδες συνανθρώπων μας που χρειάζονται την βοήθεια μας και την αλληλεγγύη μας».


Αναφερόμενος στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου είπε ότι νιώθει πραγματικά ευτυχής για το σημαντικό έργο που επιτελείται δίδοντας τα συγχαρητήριά του στον Δήμαρχο,  στους συντελεστές της όλης προσπάθειας αλλά και στους εθελοντές που καθημερινά είναι παρόντες για να δώσουν τη βοήθειά τους.


«Αυτές τις μέρες πρέπει όλοι να κάνουμε τέτοιες ενέργειες», είπε, «για να δώσουμε ελπίδα σε αυτό τον κόσμο που καθημερινά έρχεται εδώ γιατί χρειάζεται τη βοήθεια μας», ανέφερε.


Με την ευκαιρία αυτή, συνέχισε ο κ. Φωτίου, «θέλω επίσης να συγχαρώ και τον Ερυθρό Σταυρό για το σημαντικό έργο που επιτελεί σε αυτό τον τομέα, όπως και σε όλους τους τομείς, και νομίζω ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί αυτές τις μέρες από όλους μας είναι ότι αυτός ο τόπος θα επιβιώσει. Θα πρέπει να πεισμώσουμε. Θα πρέπει να επαναλάβουμε το θαύμα που κάναμε το 1974. Και πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε σκληρά να πετύχουμε αυτό που πραγματικά ζητά σήμερα ο κυπριακός λαός. Να ξανακτίσουμε την οικονομία του τόπου να δώσουμε ελπίδα και προοπτική ενωμένοι μπορούμε να το καταφέρουμε.


Σήμερα παραδίδω μια ποσότητα τροφίμων στον Δήμαρχο και στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού από τα περισσεύματα της Εθνικής Φρουράς. Θέλω με αυτή την ευκαιρία να συγχαρούμε αυτά τα νέα παιδιά γιατί είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι και είναι με δικές τους πρωτοβουλίες που πραγματικά θέλουν τα περισσεύματα τους να δοθούν στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη».


 Ο Υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υλοποιηθεί αυτό που έχει ανακοινωθεί προ ημερών: ότι τα περισσεύματα σε έτοιμο φαγητό από μεγάλα στρατόπεδα σε όλη την Κύπρο θα δίδονται σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Για το θέμα αυτό, σημείωσε, έχει σήμερα συζητήσει με τον Δήμαρχο Λάρνακας κατά πόσον στη Λάρνακα «θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία την προσφορά αυτή των στρατοπέδων». ι

Κλείνοντας ευχαρίστησε και έδωσε τα συγχαρητήρια του ξανά στον Δήμαρχο, το Κοινοτικό Συμβούλιο Λάρνακας καθώς και στον Ερυθρό Σταυρό δηλώνοντας συγκλονισμένος που είδε όλο αυτό τον κόσμο να είναι εδώ σήμερα, αλλά και ευτυχή, ταυτόχρονα, γιατί υπάρχουν δεκάδες εθελοντών που αμισθή είναι εδώ, όπως είπε, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.  


Από πλευράς του ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης εξέφρασε τις από καρδιάς  ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Άμυνας  «τόσο για την πρωτοβουλία όσο και για την ευαισθησία του διότι αυτή η προσφορά προέρχεται από τα παιδιά μας, τα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους στην ΕΦ και αναδεικνύει και αποδεικνύει ότι μέσω της αλληλεγγύης θα μπορέσουμε να σταθούμε ως λαός, ως κοινωνία, ο ένας δίπλα στον άλλο. Γιατί το πρόβλημα του ενός είναι πρόβλημα όλων μας».

Εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία των εθνοφρουρών τα περισσεύματα σε έτοιμο φαγητό από μεγάλα στρατόπεδα να δίδονται σε συνανθρώπους μας. «Είναι κάτι που αξίζει να το επεξεργαστούμε περισσότερο ούτως ώστε να μην πετάμε οτιδήποτε αλλά να μπορούμε να το προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», κατέληξε.

  Η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αμμοχώστου Κίκα Κόνια εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Υπουργό Άμυνας «για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επιδεικνύει προς τον συνάνθρωπο μας. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με αυτή σας την προσφορά θα προσπαθήσουμε να ανακουφίσουμε όσο πιο πολλές οικογένειες μπορούμε σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας».

Τέλος η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρνακας Αλίκη Νεοκλέους ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας για την προσφορά του και πρόσθεσε πως «ο Ερυθρός Σταυρός στηρίζει περίπου 100 οικογένειες και προσφέρει δωρεάν πρόγευμα σε μαθητές δύο Γυμνασίων της Λάρνακας. Οποιαδήποτε προσφορά σε είδος ή χρήμα είναι πάντα ευπρόσδεκτη» και ευχαρίστησε όλους όσοι προσφέρουν ρούχα, τρόφιμα και χρήματα για να εξυπηρετήσει ο Ερυθρός Σταυρός με τη σειρά του τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

10/5/2013