10/5/13

Ο Βουλευτής κ. Α. Νεοφύτου συναντήθηκε με αντιπροσωπία του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Βαυαρίας. Της εξαμελούς αντιπροσωπίας ηγείτο η Πρόεδρος της Επιτροπής Καθηγήτρια Ursula Männle. Την αντιπροσωπία συνόδευε η Πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο δρ Gabriela Guellil.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία. Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπία ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Κύπρο και τον λαό της, καθώς και ευρύτερα για την Ευρώπη. Είναι δε σημαντικό, συνέχισε, να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε όλοι μαζί να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό όραμα για την Ευρώπη που θέλουμε να έχουμε.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Νεοφύτου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των Βαυαρών βουλευτών, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να εργαστεί για την υλοποίηση των προνοιών της Δανειακής Σύμβασης, σημειώνοντας ωστόσο ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup ήταν δυσανάλογα σκληρή για τη χώρα μας.