23/10/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Αγία Έδρα και στο Παρίσι 23/10/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα ΄Ελση Χριστόφια, αναχωρεί αύριο το απόγευμα για την Αγία Έδρα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤʼ.

Τον Πρόεδρο Χριστόφια θα συνοδεύουν, επίσης, η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρίστος Χριστοφίδης.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤʼ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του Κράτους (Πρωθυπουργός) της Αγίας ΄Εδρας Καρδινάλιο Tarcisio Bertone. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τα στελέχη της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του, θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ. Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια έκθεσης κυπριακών αρχαιοτήτων στο Λούβρο, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου.