23/10/14

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ (1– 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014)



ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για διοργάνωση εθελοντικών δραστηριοτήτων
και προβολή/αναγνώριση φορέων


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ (1– 8  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014)

Το  Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού προσκαλεί όλα τα οργανωμένα σύνολα, φορείς και θεσμούς να οργανώσουν τη δική τους εθελοντική δραστηριότητα, στα πλαίσια της φετινής Εβδομάδας Εθελοντισμού, η οποία κάθε χρόνο πραγματοποιείται μεταξύ 1–8 Δεκεμβρίου και συντονίζεται από το ΠΣΣΕ.  Οι φορείς που θα πραγματοποιήσουν εθελοντικές δραστηριότητες θα προβληθούν και θα αναγνωριστεί η συμβολή τους σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης. Στόχος όλων είναι να προωθήσουμε το μήνυμα του εθελοντισμού. 

Τι μπορούν να κάμουν τα οργανωμένα σύνολα και οι φορείς;
  • κοινωνική προσφορά σε εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, ή κρατικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν ευάλωτες/κοινωνικές ομάδες
  • να οργανώσετε ένα εθελοντικό έργο κοινοτικής ανάπτυξης
  • να βοηθήσετε περιπτώσεις ευάλωτων προσώπων, ομάδων ή οικογενειών που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό και χρειάζονται τη βοήθεια μας
  • να αναλάβετε τη συντήρηση κάποιου ιστορικού, εθνικού, εκκλησιαστικού χώρου, ή να προάγετε τη θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση
  • να αναλάβετε δραστηριότητα δεντροφύτευσης, δημιουργίας/βελτίωσης πάρκων, ένα περιβαλλοντικό έργο στην κοινότητα, καθαριότητα κάποιου χώρου, ή δραστηριότητα προστασίας και φροντίδας των ζώων, ανακύκλωση, κ.ά..
  • να οργανώσετε εθελοντική αθλητική δραστηριότητα για ενίσχυση κάποιου κοινωνικού σκοπού
  • να παρέχετε επαγγελματικές υπηρεσίες δωρεάν σε κάποια οργάνωση, ομάδα ή οικογένεια
  • να οργανώσετε εκδήλωση αναγνώρισης και επιδοκιμασίας των εθελοντών σας ή της ομάδας του φορέα σας για το κοινωνικό τους έργο


Αναγνώριση φορέων:
Οι φορείς που θα οργανώσουν δραστηριότητες θα λάβουν πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους και αριθμός εκπροσώπων θα επιλεγεί να συμμετάσχει σε Δεξίωση προς τιμήν των εθελοντών, στο Προεδρικό Μέγαρο, που παραθέτει το προεδρικό ζεύγος.

Προβολή δραστηριοτήτων φορέων:
Οι δραστηριότητες που θα οργανωθούν από τους διάφορους φορείς θα προβληθούν:
·          στα ΜΜΕ, στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Εθελοντισμού του ΠΣΣΕ
  • Στην ιστοσελίδα και σε Ενημερωτικό Δελτίο του ΠΣΣΕ

Υποβολή δραστηριοτήτων για σκοπούς προβολής:
Τα οργανωμένα σύνολα και οι φορείς που επιθυμούν να προβάλουν την εθελοντική τους δραστηριότητα στο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Εθελοντισμού πρέπει να συμπληρώσουν  και να υποβάλουν το σχετικό έντυπο στο σημείο ‘Δραστηριότητες Εβδομάδας Εθελοντισμού’, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΣΣΕ  www.volunteerism-cc.org.cy το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2014.  Το έντυπο έχει αναρτηθεί  σε κεντρικό σημείο της ιστοσελίδας μας. 

Παρακαλούμε όλους να υποστηρίξουν την Εβδομάδα Εθελοντισμού και να της δώσουν την αναγνώριση που της αξίζει.  Ας μην ξεχνούμε ότι ο εθελοντισμός είναι βασικό στοιχείο του πολιτισμού και της παράδοσης μας.












Παράκληση μας όπως δημοσιευθεί το συντομότερο δυνατόν



                                                                           
Διοικούσα Επιτροπή  
Παγκύπριο Συντονιστικό  Συμβούλιο Εθελοντισμού