5/2/14

Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με το ΕΥΡΩΚΟ για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ κ. Δημήτρη Συλλούρη και τους συνεργάτες του, στα Γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ, για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί της προκαταρκτικής έκθεσης των Άγγλων εμπειρογνωμόνων για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο.


Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Συλλούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών και το επιτελείο του για την περαιτέρω ενημέρωση που μας έκανε αναφορικά με την αναδιάρθρωση και τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σήμερα, πέραν της πληροφόρησης, ανταλλάξαμε κάποιες γενικές απόψεις, αλλά έχουμε πληροφορηθεί, με τη βαθύτερη έννοια, για τις προσπάθειες του Υπουργού, για το πώς θα προσεγγίσει το θέμα, προσέγγιση με την οποία συμφωνούμε και θα συμβάλουμε και εμείς».

Από πλευράς του, ο κ. Υπουργός δήλωσε τα ακόλουθα: «Να ευχαριστήσω και εγώ το ΕΥΡΩΚΟ, τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Συλλούρη και το επιτελείο του, που είχαν την καλοσύνη να μας δεχθούν για να ανταλλάξουμε απόψεις στα πλαίσια των αποτελεσμάτων της προκαταρκτικής έκθεσης των Άγγλων εμπειρογνωμόνων.

Συμφωνήσαμε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, έχουμε δρόμο, θα πρέπει να συνεχίσει (αυτή) η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία που μας δίνεται για μια νέα, αναβαθμισμένη, μεταρρυθμισμένη τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος του πολίτη. Διότι εκεί είναι που στοχεύουμε όλοι: (Να έχουμε) Καλύτερες υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

_________________