21/11/14

Ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέταση «φρουρού λεμφαδένα» σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέταση «φρουρού λεμφαδένα» σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού
21/11/2014


Με αφορμή ανακοίνωση της Europa Donna Κύπρου ότι γυναίκες με καρκίνο του μαστού δεν θα τύχουν εξέτασης «φρουρού λεμφαδένα», λόγω εξοπλισμού που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι μετά από άμεσες ενέργειες, στις οποίες προέβη και με την αγαστή συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, όλες οι γυναίκες που θα χειρουργηθούν με καρκίνο του μαστού θα υποβάλλονται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης σε εξέταση «φρουρού λεμφαδένα».
Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προβεί στις δέουσες διευθετήσεις με τρία ιδιωτικά νοσηλευτήρια και έχει εξασφαλιστεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο οποίος παρέχει την ευχέρεια στους ιατρούς των κρατικών νοσηλευτηρίων να διενεργήσουν τις προγραμματισμένες εγχειρίσεις. Ο εξοπλισμός παρέχεται από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στο Υπουργείο Υγείας χωρίς καμία χρέωση.
Ως εκ τούτου, κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει καθώς το πρόβλημα έχει επιλυθεί.
Η διαχρονική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αναδεικνύει ότι η υγεία, ως πρώτιστο κοινωνικό αγαθό, αφορά όλους και είναι αντικείμενο συναίνεσης και συνεργασίας και όχι πεδίο για αντιπαραθέσεις.