29/3/13

Ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας 29/03/2013

Α. Πληρωμές Δημοκρατίας

Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι όλες οι κυβερνητικές επιταγές γίνονται αποδεκτές για κατάθεση σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Β. Εισπράξεις Δημοκρατίας

Επίσης ανακοινώνεται ότι κατόπιν διευθέτησης με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου από σήμερα οι Κυβερνητικές Υπηρεσίες/Ανεξάρτητα Γραφεία δύνανται να αποδέχονται επιταγές όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, υπό τους πιο κάτω όρους:

(α) Επιταγές μέχρι €5.000 γίνονται αποδεκτές χωρίς οποιουσδήποτε περιορισμούς.

(β) Επιταγές από €5.001 μέχρι €200.000 γίνονται αποδεκτές αλλά υπόκεινται στην έγκριση της Επιτροπής που έχει συσταθεί στην Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με τον Περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμο του 2013. Δηλαδή αν η Επιτροπή εντός 24 ωρών απορρίψει την εν λόγω πληρωμή, η επιταγή θα επιστρέφεται ως ανεξαργύρωτη.

(γ) Επιταγές πέραν των €200.000 γίνονται αποδεκτές μόνο με την εκ των προτέρων έγκριση της προαναφερόμενης Επιτροπής. Ως εκ τούτου τέτοιες επιταγές θα γίνονται αποδεκτές, νοουμένου ότι συνοδεύονται από τη γραπτή έγκριση της πιο πάνω Επιτροπής.

Νοείται ότι, αν οποιαδήποτε Κυβερνητική Υπηρεσία/Ανεξάρτητο Γραφείο είχε οποιεσδήποτε άλλες διευθετήσεις για την αποδοχή επιταγών, αυτές οι διευθετήσεις θα συνεχίσουν να ισχύουν.