28/1/13

Ο Υπουργός Άμυνας απένειμε «Διαμνημόνευση Υπηρεσιών στην Εθνική Φρουρά» στον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Κύπρο 28/01/2013


Στις φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης κατά την τελετή απονομής «Διαμνημόνευσης Υπηρεσιών στην Εθνική Φρουρά» προς τον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Κύπρο Αντισυνταγματάρχη William Woods. Παρών κατά την παρασημοφόρηση ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο κ. John M. Koenig.

Κατά την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Ηλιάδης απένειμε το παράσημο προς τον Αμερικανό Αντισυνταγματάρχη ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για τις υπηρεσίες που προσέφερε προς το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά.

Ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον Αμερικανό Αξιωματικό για τον επαγγελματισμό και τις ακούραστες προσπάθειές του, σε πνεύμα καλής θέλησης και αμοιβαίας κατανόησης, που συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Αυτή η διάκριση, πρόσθεσε, συμβολίζει τις φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας αλλά και μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης, από πλευράς του, ανέφερε ότι η παρασημοφόρηση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στήριξη αυτή προς την Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχιστεί και στο μέλλον με στόχο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Πρόσθεσε, επίσης, ότι από τη μέχρι στιγμής συνεργασία που είχε διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι αξιωματικοί στην Εθνική Φρουρά, γεγονός που έκανε και κάνει τη συνεργασία σ’ αυτόν τον τομέα ακόμη πιο παραγωγική.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Koenig είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για την Αμερικανική Πρεσβεία η βράβευση του Ακολούθου Άμυνας για τη δουλειά του εδώ στην Κύπρο και ότι ελπίζει πως αυτή η συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και γενικά με την Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.