27/11/12

Έκθεση κυπριακών γραμματοσήμων στο Μεξικό 27/11/2012

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 15 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην έδρα των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Μεξικού, έκθεση κυπριακών γραμματοσήμων με θέμα «Η ιστορία της Κύπρου μέσα από τα γραμματόσημα». Η έκθεση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πρέσβη της Δημοκρατίας στο Μεξικό κ. Βασίλη Φιλίππου, με τη συνεργασία των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Μεξικού και της Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του ο Διευθυντής των Μεξικανικών Ταχυδρομείων κ. Pablo S. Reyes Pruneda αναφέρθηκε στην πολιτιστική και ιστορική αξία των γραμματοσήμων. Ειδικότερα για τα κυπριακά γραμματόσημα ανέφερε ότι είναι περιζήτητα και αποτελούν πολύτιμο συλλεκτικό είδος για τους φιλοτελιστές παγκοσμίως.

Ο Πρέσβης κ. Φιλίππου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία της Κύπρου μέσα από τα γραμματόσημα και υπογράμμισε ότι οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες επιτελούν μια αποστολή την οποία χαρακτηριστικά αποκάλεσε «πολιτιστική διπλωματία».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε παρουσίαση του γραμματοσήμου και του αναμνηστικού φύλλου γραμματοσήμου που εκδόθηκαν με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακαδημαϊκοί, μέλη της Φιλοτελικής Οργάνωσης του Μεξικού, καθώς και μέλη Διπλωματικών Αποστολών στο Μεξικό, στους οποίους παραχωρήθηκαν ειδικές κάρτες με το αναμνηστικό φύλλο γραμματοσήμου της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.