13/7/12

Αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αυστραλίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής της Αυστραλίας 13/07/2012

Αντιπροσωπία της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Αυστραλίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τα μέλη, Βουλευτές κ.κ. Χρήστο Στυλιανίδη (Αναπληρωτή Πρόεδρο), Δημήτρη Συλλούρη, Γιώργο Λουκαδη, Αδάμο Αδάμου και Σοφοκλή Φυττή, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας κ. Peter Slipper. Τον κ. Slipper συνόδευαν ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Trevor Peacock και ο Σύμβουλός του κ. Tim Knapp. Ο κ. Slipper πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, σε ανταπόδοση της επίσημης επίσκεψης του Κύπριου ομολόγου του στην Αυστραλία, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπίας της Βουλής, τον περασμένο Φεβρουάριο.



Κατά τη συνάντηση, έγιναν αναφορές σε θέματα που σχετίζονται με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις για την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και την οικονομική κατάσταση στην Αυστραλία.
Ο κ. Slipper ενημερώθηκε επίσης για το κυπριακό πρόβλημα, τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με αυτό, καθώς και τις επιμέρους πτυχές του, ιδιαίτερα για το θέμα του εποικισμού των κατεχομένων, για το οποίο επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του στις προσπάθειες της Κύπρου για δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.