6/12/11


Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου
06/12/2011





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης παρέστη σήμερα το πρωί στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, στη Ναυτική βάση Αντιστράτηγος «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Ανήμερα του Αγίου Νικολάου εορτάζουμε την ημέρα του ναυτικού μας. Τιμούμε, εκφράζουμε εκτίμηση και αναγνώριση στο έργο που επιτελεί το Πολεμικό μας Ναυτικό και η Εθνική Φρουρά, για το υψηλό φρόνιμα, για την ετοιμότητα και την επάρκεια τους να υπερασπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτό τον χώρο σήμερα τιμούμε ξανά τη μνήμη του Διοικητή Ναυτικού, των ηρωικών αξιωματικών και των ανδρών της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας που έδωσαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους προς την πατρίδα. Η μνήμη τους παραμένει αιώνια και αυτών και όσων έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να αντιμετωπίζουμε με πίστη και αισιοδοξία το μέλλον».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που η τελετή ήταν λιτή, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η τελετή ήταν λιτή όπως άρμοζε να είναι κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν και στον χώρο και στον τόπο μας.