6/12/11

Σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με τον Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jan Truszczynski
06/12/2011





O Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Jan Truszczynski, μαζί με διμελή αντιπροσωπεία πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο και συμμετείχε σε σύσκεψη με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Ολυμπία Στυλιανού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αξιωματούχοι και λειτουργοί του Υπουργείου καθώς και εκπρόσωποι οργανισμών και φορέων οι οποίοι είναι αρμόδιοι για θέματα σχετικά με την Κυπριακή Προεδρία 2012.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο περιλαμβάνει τους τομείς εκπαίδευσης, πολιτισμού, νεολαίας, αθλητισμού και οπτικοακουστικών, και το οποίο θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Επίσης, συζητήθηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο πρόγραμμα "Erasmus for All", καθώς και η πορεία των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσει με βάση την πρόταση αυτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μια πολύ σημαντική φάση των διαπραγματεύσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί επί Κυπριακής Προεδρίας.

Η κα Στυλιανού παρουσίασε στον κ. Truszczynski το προσχέδιο του προγράμματος δραστηριοτήτων που θα λάβουν χώραν επί Κυπριακής Προεδρίας και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων αυτών και τη σύνδεση τους με τις προτεραιότητες της ΕΕ. Ο κ. Truszczynski εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πορεία προετοιμασίας του Υπουργείου εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την άριστη συνεργασία διαβεβαιώνοντας για την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής στην προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού στόχου, ο οποίος είναι μια επιτυχημένη Κυπριακή Προεδρία.