2/2/10

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Ελληνίδα Υπουργό Παιδείας

02/02/2010
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν δέχθηκε σήμερα την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.




Την κα Διαμαντοπούλου συνόδευαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Ολυμπία Στυλιανού και ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Καρογιάν, καλωσορίζοντας την κα Διαμαντοπούλου, εξήρε το άριστο επίπεδο των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου, τονίζοντας ότι ο περαιτέρω συντονισμός των δράσεων στον τομέα της παιδείας τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί κοινή επιδίωξη. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, η τουρκική αδιαλλαξία δεν έχει επιτρέψει την επίτευξη ουσιαστικής προόδου.

Η κα Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της επίσκεψής της, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι συνέργειες στον τομέα της παιδείας καθίστανται απαραίτητες, λόγω της ανάγκης για μια ενοποιημένη πολιτική για την έρευνα, την καινοτομία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, η οποία θα επιτρέψει την επίτευξη των κοινών στόχων.

Όσον αφορά στην πρόοδο σε θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα αυτό, η Ελληνίδα Υπουργός ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί ο συντονισμός των εκατέρωθεν Επιτροπών, οι οποίες ασχολούνται με το ζήτημα της αναθεώρησης των αναλυτικών προγραμμάτων στα δύο Υπουργεία και ότι, επιπλέον, προωθείται η ανανέωση και ο εμπλουτισμός του διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας για θέματα παιδείας.