12/11/13

Νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη






O Mόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στη Γενεύη, κ. Ανδρέας Ιγνατίου, επέδωσε χθες, τα διαπιστευτήρια του στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, κ. Michael Møller.



Ο κ. Ιγνατίου διαβίβασε στον κ. Møller τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον ευχαρίστησε για την θετική προσφορά των υπηρεσιών του κατά τα έτη 2006 – 2008 ως ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα. Ο κ. Møller ανέφερε ότι θεωρεί εξαιρετικές πρωτοβουλίες το άνοιγμα της πόλης της Αμμοχώστου καθώς και την ενεργό εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Ο κ. Møller ζήτησε επίσης ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, ιδιαίτερα μετά την τελευταία επίσκεψη της Τρόικας.

Στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων και κατά τη διάρκεια της συνάντησης τον Πρέσβη κ. Ιγνατίου συνόδευαν ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος, κ. Γιώργος Γιάγκου και οι λειτουργοί κκ. Θεοδοσία Πανταζή και  Μαρία Σολογιάννη.

________________