12/11/13

Θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για τα κριτήρια αδειοδότησης χώρων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής



Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, σε συνέχεια της πολιτικής που ακολουθεί για ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού, προωθεί και ενθαρρύνει τη δημιουργία χώρων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής κατά μήκος της ακτογραμμής των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου.



Το Υπουργείο έχει ήδη προωθήσει τροποποιητικό νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα κριτήρια με βάση τα οποία θα εξετάζονται οι αιτήσεις θα καθορίζονται με Διάταγμα του Υπουργού. Για την οριστικοποίηση των κριτηρίων, πριν την έκδοση του Διατάγματος του Υπουργού, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου, 2013.

Οι πληροφορίες ή παραστάσεις αναφορικά με τα εν λόγω κριτήρια μπορούν να υποβάλλονται προς τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού  από οποιοδήποτε πρόσωπο, με αποστολή σχετικής επιστολής προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (οδός Ανδρέα Αραούζου, 1421 Λευκωσία), μέσω φαξ στον αριθμό 22374369 ή μέσω email στη διεύθυνση nauticaltourism@mcit.gov.cy.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες, τα κριτήρια, η διαδικασία και η νομοθεσία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στη διεύθυνση http://www.mcit.gov.cy. Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις ή άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους λειτουργούς στα τηλέφωνα 22867198, 22867245 και 22867173.

---------------------