22/10/13

Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος



Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του προγράμματος LIFE 11/ENV/CY/859 Quarry Resource Efficiency Demonstration Project (Quarese) διοργανώνεται συνέδριο με θέμα «Η αποδοτική διαχείριση πόρων της τομείς της τουβλοποιίας και τσιμεντοποιίας» την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, της 6:00μ.μ. στο ξενοδοχείο Holiday Inn, στη Λευκωσία.


Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος, Συντονιστή του Προγράμματος Quarese και της Εταίρους  Εταιρεία Π. Νικολαΐδης και Συνεργάτες Λτδ – Πολιτικοί Μηχανικοί & Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Λατομεία Φαρμακά Λτδ, Τσιμεντοποιεία Βασιλικού Λτδ και Ηνωμένα Τουβλοποιεία Λτδ.
Το Πρόγραμμα Quarese συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποσκοπεί στην επίδειξη εναλλακτικών μεθόδων  για την παραγωγή τούβλων και τσιμέντου με τη χρήση της λάσπης (απόβλητο) από λατομεία, ως πρώτη ύλη, με απώτερο στόχο την προώθηση της αποδοτικότερης χρήσης πόρων ως εργαλείου περιβαλλοντικής διαχείρισης για παραγωγικές διαδικασίες  και τροποποίηση συμπεριφορών για την επίτευξη της αύξησης της αξίας του εκάστοτε παραγόμενου προϊόντος και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

-------------------------------------