22/10/13

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης επί των θεμάτων ασφάλειας του οπλισμού που χορηγείται στους εφέδρους – εθνοφύλακες





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου προήδρευσε σήμερα το πρωί σύσκεψης. Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Φωτίου είπε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε με στόχο την επανεξέταση της εφαρμογής του μέτρου που αφορά στη χορήγηση οπλισμού  από την Εθνική Φρουρά (Ε.Φ) σε εφέδρους – εθνοφύλακες, για τήρησή του στις οικίες τους.  


«Η σύσκεψη», πρόσθεσε, «ήταν συνέχεια μιας προηγούμενης ενδοϋπηρεσιακής συνάντησης που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Υπουργείο Άμυνας. Κατά τη σημερινή σύσκεψη, εξετάσαμε πιθανά κενά που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου αυτού, με στόχο να αποφύγουμε την επανάληψη δυσάρεστων γεγονότων. Θέλω να εκφράσω την ευαρέσκεια και την απόλυτη ικανοποίησή μου για την παραγωγική και εποικοδομητική αυτή συζήτηση, γιατί ακριβώς τέθηκαν ουσιαστικές εισηγήσεις για πολύπλευρη αντιμετώπιση του θέματος. Σε αυτό βοήθησε ασφαλώς και η συλλογική συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, που ενέκυψαν στο πρόβλημα με απόλυτη επαγγελματικότητα και βούληση για να δοθούν χειροπιαστές και πρακτικές λύσεις».
Ανέφερε ότι παρόντες στη σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΦ και την Αστυνομία Κύπρου, εκπρόσωποι από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου και την Ψυχιατρική Εταιρία Κύπρου, εκπρόσωπος του Επίτροπου Προσωπικών Δεδομένων, λειτουργός από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Γραφείου Ευημερίας και εκπρόσωποι της Ένωσης Κοινοτήτων.
«Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, όλες τις παραμέτρους αλλά και τις εισηγήσεις που εισακούστηκαν κατά τη σύσκεψη σύντομα θα υποβάλουμε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο τη βελτίωση του θεσμού αυτού», ανέφερε ο κ. Υπουργός.
Σημείωσε επίσης ότι «οι οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή βελτιωτικά μέτρα υποβληθούν, θα πρέπει να έχουν ως στόχο να μην επηρεάζουν τον θεσμό της εφεδρείας, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της Ε.Φ., της οποίας επιχειρησιακοί λόγοι, επιβάλλουν την ανάγκη τήρησης του οπλισμού στις οικίες των πολιτών. Από την άλλη, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, την προστασία των πολιτών από δυσάρεστα περιστατικά όπως αυτό που διαπράχθηκε στη Λεμεσό».
«Όπως καταλαβαίνετε, η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη και θεωρούμε ότι μόνο μέσα από τον συντονισμό και την αγαστή συνεργασία, μπορούμε να επιφέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας.
22/10/2013