12/10/13

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αυστηρό μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφέροντας ότι αν η ΠΑΣΥΔΥ επιλέγει νομικίστικες θεωρήσεις πιστεύοντας ότι θα αποφευχθεί ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Υπηρεσίας, πλανάται πλάνη οικτρά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εγκαινίων εταιρείας, τα οποία τέλεσε στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει χθεσινές αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ περί ενεργειών που θα οδηγήσουν σε εθνικό διχασμό και ότι η Κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα, αλλά με το πώς θα απαξιωθεί το ΑΚΕΛ, είπε ότι «η Κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στα μεγάλα εθνικά προβλήματα και όχι στα μικροκομματικά προβλήματα».

Κληθείς να διευκρινίσει αναφορά στην ομιλία του ενωρίτερα στα εγκαίνια περί "βασιλέων" στη Δημόσια Υπηρεσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «να το κάμω ξεκάθαρο και απευθύνομαι προς κάθε κατεύθυνση συνδικαλιστική ή όχι. Αυτό που επιδιώκουμε είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους. Τις ιδέες τις επεξεργαζόμαστε με τη Διεθνή Τράπεζα, αλλά και με την Ακαδημία Διοίκησης της Μεγάλης Βρετανίας, μέσα από το διορισμό της κας Λαμπριανίδου ως Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η κα Λαμπριανίδου έχει ένα συντονιστικό ρόλο για να υποβάλει ιδέες. Υπάρχει η διυπουργική Επιτροπή που θα τις επεξεργαστεί και βεβαίως το Υπουργικό Συμβούλιο που θα τις υλοποιήσει. Σε αυτή μας την πορεία εκσυγχρονισμού θέλουμε συνοδοιπόρους και συνεργούς στο διάλογο και την ΠΑΣΥΔΥ. Εάν η ΠΑΣΥΔΥ επιλέγει νομικίστικες θεωρήσεις πιστεύοντας ότι θα αποφευχθεί αυτό που είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε, δηλαδή τον εκσυγχρονισμό, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και θέλω να διαβιβάσω ένα αυστηρό μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ: ή συνεργάζονται και συνομιλούν ή απλά θα αφήσουν τα μέλη τους να αποδεχθούν οτιδήποτε εκσυγχρονιστικό που, βεβαίως, θα είναι αποτέλεσμα των μελετών που γίνονται. Δεν έχει σημασία η ιδιότητα ή ο τίτλος που φέρει ο εισηγητής, αλλά η ουσία του περιεχομένου των εισηγήσεων. Συνεπώς, αν θέλουν να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό ας το πράξουν και ας αφήσουν τις νομικίστικες θεωρήσεις αλλού. Θα είμαι απόλυτα αυστηρός με όσους νομίζουν ότι θα παρεμποδίσουν αυτό που απαιτεί ολόκληρος ο κυπριακός λαός».