11/6/13

Ανακοίνωση της Ερευνητικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας για την οικονομία 11/06/2013

Η Ερευνητική Επιτροπή για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ευθύνη ή ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Νομικό Σύμβουλο του Υπουργικού Συμβουλίου που συνέστησε την Ερευνητική Επιτροπή, να εκθέσει την προσεχή Πέμπτη, 13/6/2013 στις 10:30 π.μ., τις απόψεις του αναφορικά με το παραδεχτό διερεύνησης από την Επιτροπή θεμάτων, που άπτονται της αγωγής της Διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας
εναντίον έντεκα φυσικών και ενός νομικού προσώπου. Στο πλαίσιο της αγωγής, από ό,τι περιήλθε σε γνώση της Ερευνητικής Επιτροπής, εξεδόθη ενδιάμεσο διάταγμα προς παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τεσσάρων εναγομένων στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το διάταγμα είναι επιστρεπτέο προς παροχή ευκαιρίας στους καθ’ ων η αίτηση να ακουστούν επί του θέματος.

Ως αντικείμενο εξέτασης τίθεται το παραδεχτό διερεύνησης από την Ερευνητική Επιτροπή στοιχείων, γεγονότων και πληροφοριών που συνιστούν επίδικα θέματα της εγερθείσας αγωγής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.